heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

Посета Групе експерата за борбу против трговине људима – ГРЕТА Градском центру

08.3.2017. 

Представници Градског центра за социјални рад у Београду одржали су састанак са Групом експерата за борбу против трговине људима – ГРЕТА. Тема састанка била је поступање запослених у ГЦСР у заштити жртава трговине људима као и према малолетним мигрантима без пратње и рањивим категоријама миграната.

Светски дан социјалне правде

20.02.2017.

Градски центар за социјални рад у Београду као кључни фактор социјалне заштите у Београду свакодневно се труди и активно ради на остваривању социјалне правде, унапређењу борбе против сиромаштва, једнакости полова, праву на рад и једнаких шанси за све.

Економска криза, даље сиромашење грађана, раст незапослености, али и неактивност у тражењу посла код једног дела суграђана, довели су тога до тога да се број оних који у главом граду траже помоћ од државе, односно локалне самоуправе стално расте.

Нови аутомобил за Градски центар за социјални рад у Београду

08.02.2017.

Драган Тодоровић, државни секретар у Министарству за рад запошљавање, борачка и социјална питања уручио је данас кључеве новог аутомобила марке „Fiat Tipo“, Владимиру Илићу, директору Градског центра за социјални рад у Београду.

Нова скрин соба у Градском центру за социјални рад у Београду

03.02.2017.

Просторија за виђење родитеља и деце у контролисаним условима у Одељењу Стари град Градског центра за социјални рад у Београду, опремљена је специјалним скрин огледалом које је донација Каритаса, док су студенти Факултета ликовних уметности донирали уметничке слике које су собу додатно оплемениле.

Министри посетили Прихватни центар за мигранте у Обреновцу

29.01.2017.

Прихватни центар за мигранте у бившој касарни у Обреновцу у коме је према подацима Градског центра за социјални рад у Београду смештено 240 малолетних миграната без пратње родитеља посетили су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар за рад запошљавање борачка и социјална питања Александар Вулин, министар одбране Зоран Ђорђевић, шеф представништва УНХЦР-а у Србији Ханс Фридрих Шодер и пресдедник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Поткатегорије