heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

Зорица Павловић изабрана за директора Градског центра за социјални рад у Београду

Одборници Скупштине Београда су на трећој седници, која је одржана 26. јуна 2018. године, донели одлуку о именовању Зорице Павловић за директора Градског центра за социјални рад у Београду.

Зорица Павловић је дипломирани социјални радник, завршила је Факултет политичких наука, Универзитет у Београду. На истом факултету је 2009. године завршила и специјализацију из области социјалне рехабилитације.
Највећи део досадашње каријере провела је у Градском центру за социјални рад у Београду где, са краћим прекидима, ради од 1982. године. У периоду од 1984 до 1985 године радила је у установи Дневни центри и клубови за старије, одакле је каријеру наставила у ГЦСР Одељење Младеновац.
У периоду од 2000. до 2006. године радила је Градској управи Града Београда, најпре као заменик секретара, а од 2003. године као градски Секретар за социјалну, дечју и борачку заштиту. Док је обављала функцију градског секретара реконструисане су скоро све дечје и социјалне установе, изграђен је нов Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју и три предшколске установе (у Реснику, Миријеву и Бежанијској коси). Посебан допринос дала је у увођењу нових услуга у систем социјалне заштите Града Београда и то: Сталне новчане помоћи за родитеље тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца, Сталне новчане помоћи деци без родитељског старања, Стипендије, Помоћи у кући и Бесплатног оброка за најугроженије суграђане.
Од 2006. до 2008. године радила у Установи Геронтолошки центар Младеновац, а након тога у ГЦСР као руководилац Одељења Младеновац. Ту функцију је обављала до 26. септембра 2017. године када је именована за в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду. Завршила је бројне обуке и едукације из области социјалне заштите.