heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

Одржан радни састанак представника ГЦСР-а, Суда и Тужилаштва

У Градском центру за социјални рад у Београду одржан је редован годишњи радни састанак представника ГЦСР-а, Вишег суда у Београду- одељења за малолетнике и Вишег јавног тужилаштва - одељења за малолетнике. Теме састанка биле су досадашњи токови сарадње развој и унапређење квалитета рада, као и представљање плана и програма у области рада са децом у сукобу са законом.

На почетку састанка присутнима се обратила в.д. директора ГЦСР Зорица Павловић и том приликом истакла да се нада да ће овај састанак допринети још бољем унапређењу постојеће добре сарадње између Центра за социјални рад, Суда и Тужилаштва. Она је рекла да је у 2017. години у Градском центру за социјални рад у Београду евидентирано 107.806 корисника породично правне заштите, што чини око шест процената укупне популације Београда. Она је истакала да је реализован знатно већи број васпитних налога у односу на претходни извештајни период.
Руководиоци и представници Градског центра, Суда и Тужилаштва оценили су  досадашњу сарадњу као врло успешну и договорено је  ће наставити унапређење квалитета већ успешне сарадње. Такође се планирају додатне обуке стручних радника ГЦСР-а за примену васпитних налога и посебних обавеза